Работилничка

Добре дошли в работилничката!

Ще се постарая да ви показвам интересни техники, които съм ползвала при изработването на бижутата ми.За начало ще видите как направих стъпка по стъпка, цветчетата на гривната  " Пролетен букет"

                                   1.Урок : Цветчета"Пролетен букет"


За да постигна  ефекта на пролетен букет ,изработих два вида кейн. Един за обемните цветчета и втори който е само за ефект - да придаде триизмерност на букета.


Кейна който щях да използвам за цветчета, го нарязах на филийки с дебелина около 1-2 мм.
 

С инструмент с накрайник топче,оформих листенцата на цветчето.


Разточих фитилче от жълта глина.


Разрязах фитилчето на пръчици дълги около 5 мм.


 Разточих малко парче глина и събрах пръчиците в единия му край.Навих пръчиците с глината и така се получиха тичинките на цветчето.


Монтирах листенцата около тичинките
Притиснах с пръсти задния край на цветчето за да се закрепят листенцата по добреИзрязах излишното и цветчето вече е готово за монтиране към гривнатаНадявам се първия ми урок да ви е бил интересен и полезен.
Ако имате въпрси с удоволствие ще ви отговоря.

7 коментара:

 1. Интересува ме цветчетата кога се монтират на гривната- преди или след изпичането им и как точно става това. Благодаря за отговора;

  ОтговорИзтриване
 2. Основата на гривната има два слоя.Първия слой (белия) го изпекох предварително.Втория слой е изрязан предварително (може да си приготвите шаблон за улеснение) и върху него се редят нарязания кейн и готовите цветчета.Можете да намажете долната част на цветчетата с моментно лепило така е по сигурно,че няма да се откърти някое при носенето на гривната.Когато декорацията е готова, първият изпечен слой се намазва с течна глина или моментно лепило ,вторият декориран слой внимателно се поставя върху първия.Гривната предварително е сложена върху предмета от която сте взели формата на гривната ( това може да бъде и малко стъклено бурканче или чаша)След това изделието е готово за печене.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Този коментар бе премахнат от автора.

   Изтриване
  2. На моментното лепило нищо ли не му става при печене?! Иначе си уникален талант, винаги ме изумяваш!

   Изтриване
  3. Благодаря Силвия ! Щастлива съм когато изделията ми се харесват :)

   Можеш да слагаш моментно лепило спокойно,пробвала съм различни марки и никога не съм имала проблем след изпичане.

   Изтриване
 3. Благодаря за изчерпателният отговор !

  ОтговорИзтриване